For English

CLICK HERE for ENGLISH.....................................................................................................................Web site : http://www.volkanovun.com

10 Kasım 2012 Cumartesi

YAMAÇ PARAŞÜTÜ BAKIM ve ONARIMI


Sertifikalı bir eğitmenden aldığı teorik ve pratik eğitim sonrasında yamaç paraşütü bakım ve onarımına başlayan Volkan Övün, 5 cm.'ye kadar olan yırtık ve zedelenmelerde, kumaş rengine uygun yapışkanlı yama ile onarım, 5 cm.'den daha büyük yırtık ve zedelenmelerde ise Skytex 85A paraşüt kumaşından parça ile, her tür dikişli yama ile onarım yapmaktadır. Onarımları, üst kumaş, alt kumaş, hücre duvarları ve hücre ağızlarında çeneli, bindirme veya geçme yama tekniklerinden gerekli görülen herhangi biriyle gerçekleştirmektedir. 
TEL. 0535 461 53 63


Önce (üstten görünüm) ...














Önce (yandan görünüm) ...















Sonra (yan dikiş detayı) ...















Sonra (üstten görünüş, yama dikiş detayı) ...















 Kaplamalı ya da kaplamasız (LTC, NTSL, PPSL ve TSL gibi) her çeşit yamaç paraşütü ipinin değişimini, gerekli ölçümlemeleri takiben gerçekleştirir.

Kaplamalı ip dikişi detayı


Kaplamasız ip dikişi detayı




Diğer kanat tamiri örnekleri...

Önce...


Sonra...


Önce...

Sonra...

3 yorum:

  1. Yaptığınız bir onarımı yakından inceleme fırsatı buldum. Yamanin yerini tespit etmekte zorlandım:) Tebrikler. Yurtdışına da kanat tamiri yapıyor musunuz? Selamlar, Timuçin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginize ve övgünüze teşekkür ederim Timuçin Bey. Yurtiçi ya da yurtdışı ayrımı elbette yapmıyorum; bana gönderilen tüm kanatların titizlikle onarımını yaparım. Ne var ki, Türkiye'ye satın almak amacı ile ikinci el kanat sokulmuyor. Kanadın kalıcı olarak değil onarım için geldiği, tekrar yurtdışına çıkarılacağı beyan edilirse gümrükten geçişini sağlamak mümkün olur mu bilmiyorum. Bu konudaki mevzuatı araştırmam lazım.

      Saygı ve selamlar.

      Sil
  2. YP Forum 'dan alıntı ( http://www.ypforum.com/viewtopic.php?t=9636&postdays=0&postorder=asc&start=20 )
    "Sevgili Volkan Bey.....

    İlk önce değerli ilginize ve tatlı sohbetinize ve kanadın tamirindeki özeninize çok teşekkür ederim. İnanın değişmiş parçayı ayırt edemedim...o kadar başarılı yani....sizi canı gönülden tebrik ederim.bu gibi çalışmalarınızın da devamını temenni ederim.

    İyi çalışmalar. Saygılar."

    YanıtlaSil